Goedkoop wonen in een tiny house

Goedkoop wonen in een Tiny House

Goedkoop wonen in een Tiny House, maar wel voorzien van alle gemakken. Minimalistisch leven, genieten en een groene voetafdruk achterlaten. Dat is het concept van in een klein huisje wonen.

Met een Tiny House hoef je echter geen compromissen te sluiten ten opzichte van een ‘normale’ woning. De kleine woningen zijn zo compact ingedeeld dat iedere vierkante centimeter goed benut is.

De kleine huisjes beschikken vervolgens over en volwaardige slaapkamer met een tweepersoonsbed, woonkamer, keuken en badkamer. De natte ruimte is voorzien een wastafel, douche en toilet.

Plaats je Tiny House in een bosrijke of natuurlijke omgeving waardoor je extra verbonden bent met de natuur om je heen. De grote ramen geven je veel licht en daardoor een ruimtelijk gevoel.

Goedkoop wonen in een Tiny House is een andere manier van leven.

De gedachtegang achter Tiny House wonen

De gedachtegang achter Tiny House wonen is dat je niet gelukkiger wordt van grote huizen, dure auto’s en een walk-in closet met bergen kleding en schoenen. Het gaat niet om de materialistische kant, maar juist om de minimalistische. Het is een levensstijl.

Letterlijk en figuurlijke dichter bij de natuur wonen. Meer geven om de kleine dingen in het dagelijks leven, waar het eigenlijk echt om draait. Zoals het milieu en gezondheid. Het is de Tiny Living Lifestyle.

De Tiny House filosofie is overgewaaid uit Amerika, waar tijdens de bankencrisis in 2008 mensen hun huizen verloren. De economie stortte in waarbij banken, beurzen en ondernemingen de klappen kregen. De mensen raakte daardoor hun huis kwijt en starters konden moeilijk aan een betaalbare woning komen.

De behoefte aan betaalbare flexibel wonen zorgde voor de eerste pioniers die vervolgens hun eigen klein huisjes gingen bouwen. Op wielen wel te verstaan, zodat overal hun huis mee konden nemen. Hierdoor ontstond in Amerika de beweging van de Tiny House movement.

Niet kort daarna volgde ook Europa met de microwoningen. Door het woningtekort en de overspannen huizenmarkt in Nederland en België, zien steeds meer mensen heil in goedkoop wonen in een Tiny House.

Goedkope woning

Met een tinyhouse heb je een goedkope woning in handen. Overal waar jij heen wilt verhuizen, neem je jouw droomhuisje ook mee. Hoe goedkoop is dat?

Doordat je huis kleiner en compacter is, verbruik je ook minder energie. Zorg voor energie zuinige apparaten, zoals een infrarood verwarming in de winter. Deze verbruiken weinig elektriciteit, maar geven je meer dan voldoende warmte.

Plaats zonnepanelen op het dak van je Tiny House en sla de extra gewonnen energie tevens op in een accu. Als je het goed doet, heb je geen kosten meer aan elektriciteit. Je bespaart daardoor vele euro’s per maand.

Tiny House Benelux biedt meerdere modellen aan die starten bij een prijs van 32.500 euro. Afhankelijk van het type huis heb je een ruimte beschikbaar van 14 tot 29 vierkante meters.

Goedkoop wonen in mini huis

Tiny House Benelux biedt verschillende goedkope mini huisjes aan. De modellen verschillen in oppervlakte, indeling en prijs, maar zijn alle voorzien van:

– Woon-/slaapkamer

– Keuken: met koelkast, kooktoestel, wasmachine

– Badkamer: wastafel, douche en toilet

– Goede isolatie

– Lichte constructie

– Gebruik van hoogwaardige materialen

Optioneel kan worden gekozen voor zonnepanelen op het dak en infrarood warmtepanelen voor de wintermaanden.

Tijdelijk wonen

Tiny Houses zijn perfect in te zetten voor tijdelijke wonen. Bijvoorbeeld wanneer je tijdelijke woonruimte zoekt ter overbrugging voordat je jouw nieuwbouw woning betrekt. Of omdat je tijdelijk aan de andere kant van het land werkt in verband met een tijdelijke opdracht. Je gaat voor een bepaalde periode bij je ouders wonen om voor ze te zorgen.

Er zijn genoeg redenen op te noemen waarom je tijdelijke woonruimte nodig hebt. Daarentegen wil je goedkoop wonen. Een te dure hotelkamer word je na twee weken ook zat, evenals bij vrienden wonen. Een Tiny House biedt hiervoor dé oplossing.

Ook voor tijdelijke huurwoningen of antikraak wonen zijn de kleine huisjes perfect door heel Nederland in te zetten. Steeds meer woningbouw verenigingen bieden dan ook tijdelijke huur aan, bijvoorbeeld in de gemeente Den Haag.

Van alle gemakken voorzien, goedkoop wonen en dichtbij de locatie waar je wilt zijn.

Advies bij goedkoop wonen in Tiny House

Onze experts en ontwerpers van Tiny House Benelux geven je graag advies over jouw mini droomhuisje. Wij begeleiden je vanaf het eerste contact, via de selectie van specificaties tot en met de oplevering.

Tijdens de eerste kennismaking bespreken wij jouw wensen. Op basis van jouw behoefte en budget kan een keuze worden gemaakt uit een lijst met mogelijke opties. Zo is jouw Tiny House altijd op maat uitgerust. Tevens bespreken wij de zaken rondom de plaatsing en de nutsvoorzieningen.

Het is mogelijk jouw Tiny House te voorzien van zonnepanelen en andere energie besparende technieken.

De bouw van jouw huisje kan al in vier weken gerealiseerd zijn, afhankelijk van de grootte en de specifieke wensen.

Ben jij zover en wens je meer te weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul hier dan ons contact formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je ook interesse in de andere blogs? 

Wooncontainer

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop wonen. Een wooncontainer kan voor verschillende toepassingen dienen, zoals extra kantoorruimte, recreatieruimte, zorgwoning, studentenwoning en vakantiewoning. Een wooncontainer is van

Lees verder »
Tiny house mini

Tiny House kopen

Een Tiny House kopen is een spannende aangelegenheid. Je doet dit immers niet elke dag. Ben je van plan om er zelf in te gaan

Lees verder »

Compare listings

Vergelijken